Насос для пивоварні

Як вибрати насос для пивоварні?

Крафтове пивоваріння набирає обертів. За даними статистики за минулий рік кількість домашніх та невеликих професійних пивоварень зросла на 6%. Рано чи пізно перед будь-яким ремісником цієї галузі постає питання вибору насоса для броварні. Застосування його дуже широке. Він може бути використаний для пивного сусла, затора безпосередньо як насос для перекачування пива або для промивання агрегату миючими засобами. Харчовий насос Seko Food Duotek ідеально підійде для будь-якої з цих функцій.

Насос для пивоварні. Як вибрати?

Для початку варто визначитися з продуктивністю та вирішити, який обсяг продукції ви плануєте випускати. У лінійці Food Duotek представлені моделі з продуктивністю від 20 літрів за хвилину до 1050. Так модель AF OF 0018 можна використовувати, як насос для домашньої броварні. А ось кілька AF OF 1000 підійдуть для міні-заводу..

Насос для пивоварні

Також не варто забувати, що пиво відноситься до харчових продуктів, тому всі поверхні, що контактують з робочим середовищем, повинні бути виготовлені з схвалених для харчової промисловості матеріалів. Всі наші насосні агрегати серії FOOD мають сертифікат безпеки FDA (Food and Drug Administration USA). А отже, можуть використовуватися як насоси для пива.

Підвищене утворення піни може стати серйозною проблемою експлуатації насосного обладнання. Воно призводить до збільшення тиску в робочій камері, що може призводити до подальшого зриву приєднувальних елементів (шланги, патрубки). У наших машин плавний хід, що унеможливлює зайве спінювання продукту. Це ще один плюс використання Food Duotek, як харчовий насос для пива.

Від того, наскільки зміниться структура компонентів пива після перекачування, залежатиме і смак продукту. Звідси наступний важливий критерій оцінки обладнання, – незмінність структури інгредієнтів після перекачування. Пневматичні насоси (Food Duotek) не змінюють структуру речовини, на відміну від відцентрових. Це насоси об’ємного типу, вони не призводять до додаткового окислення, тому що повітря, яке може потрапити з речовиною, не розбивається на дрібні бульбашки. Значить, небажана кислинка в пиві не з’явиться, смак буде таким, яким і замислювався, обладнання на нього не вплине.

Насос для пивоварні

Інгредієнти для виробництва пива (сусло, затор) у своєму складі мають тверді частинки, а також ще є в’язкими. Відповідно з’являється ще одна вимога до насоса для пивоваріння – стійкість до забруднення та здатність перекачувати в’язкі рідини. Мембранні насоси якраз такими і є агрегатами, що найбільш підходять під цю вимогу. Ці пристрої складаються з двох порожнин, розділених пружною мембраною, в одній порожнині повітря, в іншій робоче середовище. Вони просто влаштовані, не мають деталей, що обертаються, в них відсутні елементи встановлені з малими зазорами. Завдяки цій простоті, у них повністю герметична робоча камера, практично не схильна до забруднення. До вибору насосів, призначених для сусла, варто підійти з особливою ретельністю.

Насоси для перекачування сусла

Для приготування сусла змішують дроблений солод із гарячою водою, потім затирають і зброджують дріжджами. Також, у процесі приготування пива сусло довго, близько 1 години, кип’ятять. Далі це гарячий сироп треба перекачати. Для цього потрібні насоси, які підходять для роботи у високому температурному режимі. Наші гідравлічні машини Food Duotek виготовлені з електрополірованої сталі AISI316, не схильної до гарячого окислення. А мембрана з боку робочого середовища виготовлена ​​з антипригарного тефлонового матеріалу. Це дозволяє використовувати цей насос для перекачування гарячого сусла.

Детальна схема підключення пневматичного насоса для пивоварні

Підбивши підсумки, з упевненістю можна відзначити, що і пивоварам-початківцям, і вже досвідченим у мистецтві пивоваріння ідеально підійдуть насоси нашого виробника Seko для харчової промисловості. Якщо у Вас виникли питання – звертайтесь до наших інженерів. Вони підберуть обладнання для ваших завдань!  

наші
партнери